İşaret dili bireylerin engelli olarak hayatlarını sürdüren kişilerle de iletişim kurmalarını sağlamaktadır. Bu nedenden ötürü hem iletişim kurulabilen kişi sayısının artması hem de farklı iş imkânları nedeni ile Türk İşaret Dili son zamanlarda pek çok kişi tarafından öğrenilmektedir. Bu alanda kurumumuzdaki eğitimlerden biri olan Türk İşaret Eğitici ve Tercümanlık Seviyesi Eğitimi ön plana gelmektedir.
Bireyler işaret dili öğrenme aşamasında bir takım zorluklar yaşayabilmektedir. İşaret Dili Eğitici ve Tercümanlığı nedir konusu hakkında merak edilen, eğitim sırasında yaşanan zorlukları gidecek bir mertebe olduğunu söylemek mümkündür. Yani işaret dili öğrenmek isteyen bireyler İşaret Dili Eğitmenleri sayesinde öğrenim sürelerini daha da kısaltabilmektedir.
İşaret Dili Eğitici ve Tercümanlık seviyesine katılmak için, Temel Seviye İşaret Dili eğitimini tamamlamış en az Ön lisans mezunu olma koşulu vardır. 200 saatlik bir program olan İşaret Dili Eğiticilik ve Tercümanlık eğitimi işaret dilinde ki bilgi seviyenizi arttıracak ve size bu alanda meslek anlamında olanaklar sağlayacaktır. Bu eğitimle size vermek istediğimiz işaret dili ile ilgili bilgileri aktardıktan sonra, kamu kuruluşlarının tercümanlık için yaptığı sınavların simülasyonunu yaparak sizlere kamu sınavlarından geçebilmeniz için nasıl çalışmanız gerektiğini de öğretiyoruz. Bu da sizin bu işe meslek olarak kendinizi adamanızı ve sınavlardan başarılı olmanız durumunda kamu kuruluşlarında işaret dili tercümanı olarak görev alabileceksiniz.
Ülkemizde duyma engelli milyonlarca vatandaş bulunmaktadır. İşaret Dili Eğitici ve Tercümanlık online eğitimlerimiz sayesinde engellilerin de ortak yaşama katılması sağlanmaktadır. Özellikle ön yargılı bakışlardan çekinmek zaman zaman engelli vatandaşları zora sokmaktadır. Ancak eğitim koçluğu programımız dil eğitiminin yanı sıra onların psikolojilerinin de anlaşılmasını sağlamaktadır. Bu sayede programımızın tamamlanması öğrencilerimizin sosyal hayat düşüncelerini de olumlu şekilde değiştirmektedir.
Eğitim kurumumuzda verilen eğitimler kursiyerlerimizin karşılıklı konuşma yapacak seviyede işaret dili öğrenmelerini ve koçluğu başlayabilmelerini garantilemektedir. Profesyonel eğitimcilerimiz tarafından verilen derslerin sonunda kursiyerlerimiz birer İşaret Dili Eğitici ve Tercümanlık sertifikasıkazanmaktadır. Bu sayede sertifikaları ile yollarına devam eden kursiyerlerimizi başarılı bir kariyer beklemektedir.
- Bilirkişilik yapabilir,
- Yeminli Tercümanlık yapabilir,
- Halk Eğitim merkezlerinde eğitim verebilir
- Kamuda çalışan öğretmenlerimiz kendisine ek ders olarak ekletebilir,
- Kamu da ve ya gerekli olan özel kurumlarda işaret dili tercümanlığı yapabilirsiniz.
- - İşaret Dili Genel Özellikleri
- - İşaret ve Beden Dili İlişkisi
- - İletişim ve Günlük Konuşma Dili
- - TİD Özelliklerine Göre Cümleler
- - TİD Cümlelerinde Ekler ve Zamanlar
- - TİD Cümlelerinde Öğeler
- - TİD’e[WK1] Göre Hazırlıklı ve Hazırlıksız Konuşma
- - TİD Kurallarına Göre Çevirmenlik
- - TİDBO Sınav Simülasyonu
- - Çeşitli Bakanlıkların Sınav Simülasyonu
- Ve bu konuların dışında;
- - Meslekler,
- - Soyut, Somut Kavramlar,
- - Jest ve Mimikler,
- - Tek El, Çift El Kullanımı,
- - Eş Seslilik,
- - Olumlu Olumsuz Cümle Çevirileri,
- - Basit ve Birleşik Cümleler,
- - Zıt Anlamlı Terimler ve daha birçok işaret dili konusu işleyeceksiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.